دلایل علمی زیادی وجود دارد که اثرات مضر قند و شکر را بر سلامت انسان نشان میدهد. بسیاری از این شواهد علمی، اثبات شده هستند و تردیدی درباره آنها وجود ندارد. بسیاری دیگر هم شواهد قدرتمندی به حساب میآیند… میخواهید بدانید چرا اینقدر تاکید می شود که چایتان را بدون قند یا شکر ننوشید؟و یا از استفاده از این مواد بپرهیزید ؟
ماده کریستالی سفید رنگی که بعنوان شکر می شناسیم، یک ماده مصنوعی و فرآیند شده است که اغلب از نیشکر یا چغندر قند بدست می آید. قند موجود در نیشکر و چغندر قند بعد از جداسازی تمام املاح، ویتامین ها، پروتئین، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید، در کارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می شود.و برای سفید کردن آن از آهک استفاده می شود که خود این ماده برای سلامتی ما زیان بار است چیزی که بعد از فرآیند باقی می ماند، ماده مصنوعی غلیظ شده ای است که استفاده از آن نه تنها چندان فایده ای برای بدن انسان ندارد بلکه مضراتی هم دارد که خواهید خواند:
شکر سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد. پس از هر بار مصرف محصولات شکردار گلبولهای سفید بدن (نوتروفیلها) از کار می افتند و تا ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. طبق تحقیقات پس از هر بار خوردن چیزی شیرین سیستم ایمنی بدن تا ۷۵٪ کارایی خود را از دست می دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروبها و ویروسها است
که شکر تعادل مواد معدنی بدن را بر هم می ریزد. چون شکر ماده ای است فاقد ویتامین- فاقد مواد معدنی و فاقد فیبر. شکر ماده ای زائد است که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست از اینرو برای اینکه ساختار ملکولی شکر شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول در بدن مصرف کند تا بتواند شکر را هضم کند. در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم- منیزیوم و پتاسیم و سدیم و… بر هم می ریزد
بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خون LDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا می برد
شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه، آشفتگی و بد خلقی از نتایج آن هستند
شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کنند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند
تقریباً ۹۵ درصد افراد با درجات مختلفی به مصرف شکر معتاد هستند
از روزی که نوزاد متولد می شود و در غذای تکمیلی او شکر می ریزیم، اثرات مضر آن بر جسم نوزاد شروع می شود
شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است
بر خلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد
شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها می شود
شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است
عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است
شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد
شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل می کنید هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد
شکر یکی از عوامل اصلی سرطان از جمله سرطان های سینه و پروستات و کلون و رکتوم است
شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد
شکر باعث ضعیف شدن بینایی است
شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود
شکر باعث ترش کردن معده است و برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند
شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند
شکر باعث پیر شدن زود هنگام بدن (سفید شدن موها و چین و چروک پوست) به دلیل مصرف خوراکیهای شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین
شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند
شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت
شکر عامل اصلی چاق شدن است
شکر عامل آرتروز مفاصل است و کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند
یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است
شکر باعث آپاندیسیت می شود
شکر آب بزاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد
شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند
شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است
شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود
آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است
ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است
آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید
بزرگترین خطر مصرف شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه سلولها سرطانی می شوند
شکر سبب تولید رادیکال های آزاد در خون و افزایش ریسک سرطان است
شکر فعالیت هورمونها را بر هم میزند
مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند بطوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند
شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود
شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند
شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند
اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است
عامل یبوست و خشکی روده شکر است
شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند
سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است
شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود
مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد
وحشتناکترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر بوجود می آید. این به آن معناست که تا ۲۵ سال دیگر نیمی از جمعیت میانسال کره زمین آلزایمر خواهند داشت و مرگ زجرآوری در انتظارشان است
شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن ملکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد
به این فهرست، موارد بسیار زیاد دیگری هم اضافه شده است که ذکر آنها در این فضای اندک مقدور نیست.
هر کدام از این یافتهها، حاصل سالها تحقیقات پزشکی گوناگونی است که قرار است نتیجه آنها، باعث تغییر رفتار هر کدام از ما در حفظ سلامتمان شود.حذف کردن قند و شکر از کنار چای، قدم کوچکی نیست…
حرکتی بزرگ و رفتاری حاکی از شخصیت است که دستاورد تمام این پژوهشها را به بار مینشاند.
موافق نیستید؟
آمارها نشان میدهد که سرانه مصرف قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانیاش بسیار بالاست به طوری که برآورد میشود هر ایرانی به طور متوسط سالانه مقدار ۲۹ تا ۳۰ کیلوگرم قند و شکر مصرف میکند که از میانگین جهانی که حدود ۱۹ تا ۲۰ کیلوگرم است، به مراتب بیشتر میباشد.
میزان مطلوب مصرف قند و شکر طبق مطالعات سازمان جهانی بهداشت، حداقل باید به کمتر از ۱۵ کیلوگرم در سال (۴۲ گرم در روز در کل مواد غذایی مصرفی) برسد تا قند و شکر، حداکثر ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی فرد را تامین نماید و به علاوه، خطر بیماریهای دندان را به پایینترین حد برساند.
هر حبه قند، حدودا ۴ تا ۵ گرم وزن دارد.
اگر هر ایرانی به طور متوسط روزی ۳ استکان چای بدون وقفه در تمام ایام سال بنوشد و هر کدام را با ۲ حبه قند میل کند، فقط و فقط حذف کردن این حبه قندها از کنار چای، باعث تقریبا ۱۱ کیلوگرم کاهش مصرف سرانه قند در سال میشود و مصرف سرانه هر ایرانی را به راحتی به میانگین جهانی میرساند.
نوشیدن چای تلخ و بدون استفاده از قند یا شکر، فرهنگی است که سالهاست در کشورهای پیشرفته جا افتاده و ترویج میشود.
طبیعی است که ما ایرانیها که دوست داریم کاممان شیرین باشد، هنوز عادت نکردهایم که تلخی چای را تحمل کنیم.
اما واقعیت این است که نوشیدن چای تلخ، شروع کردنش به مراتب سختتر از ادامه دادنش جلوه میکند و اگر دو سه روز اول را تحمل کنیم، روزهای بعد نوشیدن آن به مراتب راحتتر میشود.
روش دیگری هم وجود دارد که میتوان جایگزین قند وشکر کرد وآن استفاده از عسل است شما میتوانید به جای قند و یا شکر از عسل برای شیرین کردن کام خود استفاده نمایید و از مضرات این سم سفید که عامل اصلی بیماریهاست در امان بمانید واقعا حیف نیست که خداوند مهربان چنین نعمتی را در اختیار ما قرار داده وما از این فرآورده دارویی شفابخش بهره نمی جوییم از همین امروز عسل را به سبد غذایی خانوار اضافه کنیم و استفاده از آن را به کودکانمان بیاموزیم شایان ذکر است که منظور از عسل (نوع خالص و بدون شکر آن میباشد نه عسلهای معمولی و شکری بی کیفیت )
گرد آوری و ویرایش : بورس عسل اصغرپور