نحوه شناخت عسل و دلیل رس کردن عسل چیست؟

ارسال شده در: مطالب مفید عسل | ۰

نحوه شناخت عسل و دلیل رس کردن عسل چیست؟

     

عسل به علت داشتن آب و کاهش رطوبت در زمان نگهداری و وجود گرده در آن و آنزیم هایی که زنبور عسل به آن می افزاید،شروع به شکرک زدن و رُس کردن می نماید ،مدت زمان شکرک زدن به نوع گل و آب و هوای منطقه نیز مربوط می شود….

 

چون دیاستاز موجود در عسل مواد قندی را به خود جذب کرده وهسته تبلور یا شکرک زدن (گرا نوله شدن )در عسل را ایجاد می کند..البته شایان ذکر است که هر چه قدر ذرات رُس کوچکتر باشد عسل خالصتر است .

واین دلیل بر تقلبی بودن عسل نیست بلکه این عمل در عسلهای طبیعی صادق است

تنها عسلهایی روسُ نمی کنند که به آن جوهر لیمو, اسید سیتریک و…..اضافه نمایند ویا عسل را بالای۵۰ درجه cحرارت مستقیم  بدهند در این حالت عسل تمامی آنزیم های مفید خود را از دست داده و تبدیل به ماده قندی شیرین وبی ارزش می شود از این روست که این گونه عسلها هیچ وقت رُوس نکرده و همانطور روان و شفاف باقی می مانند.

چنانچه عسل شما رس کرد ،می توانید آن را در ظرف آب گرم (کمتر از ۵۰درجهc  به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید و پس از شل شدن مصرف نمایید.

متاسفانه در کشور ما به علت اینکه مردم اطلاعات صحیح و شناخت کافی از عسل را ندارند و اطلاع رسانی کافی نیز در این زمینه وجود ندارد ،عسل رس کرده را نامرغوب و تقلبی می پندارند.که این فرضیه کاملا اشتباه است.به علاوه آزمایشاتی در بین افراد رواج یافته به عنوان مثال ریختن عسل جلوی مورچه ،روی کاغذ ریختن و آتش زدن عسل و غیره………

هیچ یک از این اعمال صحت نداشته واز نظر علمی و عسل شناسان  مردود میباشد .

روش های ساده ای برای تشخیص تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی و بر اساس مزه ،چسبندگی ویا خاصیت حلالیت در آب سرد وجود دارد.اگر عسل طبیعی را از بالا درون آب لیوان سرد برزیم حالت چسبندگی خود را حفظ کرده و به صورت رشته رشته درون آب ته نشین می شود و به سرعت حل نمی گردد و این حالت بیشتر در عسلهای خالص و  طبیعی روی می دهد . و اگر رشته جریان باریک عسل در هنگام ریختن در آب از هم بپاشد و زود حل شود نشانگرتقلبی بودن ووجود مقادیر  زیادی آب در عسل می باشد.

روش دیگر نگذشتن ویارد نشدن نور از عسل است ،عسل به علت کلوئیدی بودن نور از آن نمی گذردواشیاء از پشت شیشه آن به صورت واضح دیده نمی شونددرصورتی که عسل تقلبی باشد و از گلوکز تجاری یا (باتکا)تهیه شده باشد مانند شیشه ی رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیاء را از پشت آن دید .چنین عسل هایی هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می ماند.

بااین دو روش فقط می توان عسل تقلبی را از عسل زنبور تفکیک نمود.امابرای شناخت عسل تغذیه ای تنهاترین و کاملترین و بهترین راه ،آزمایشگاه می باشد و یا در صورت عدم دسترسی به چنین آزمایشگاههایی تهیه عسل از افراد مطمئن و مورد اعتماد که قبلا آن را آزمایش کرده باشند و همراه عسل برگه آنالیز آن را نیز ارائه نمایند  توصیه می شود .

عسل مرغوب عسلی است که میزان ساکارز آن طبق ماده ۹۲ استاندارد عسل ایران از ۵%تجاوز نکند و بهترین آن از ۳%به پایین است.وهمچنین هر چه مقدار ساکاروز عسل پایین باشد عسل خالص تر است

توجه داشته باشید که استفاده عسل و فرآورده های زنبور عسل بدن را در مقابل بیماریها بیمه می کند کسانی که از این فرآوره ها استفاده مکرر مینمایند

همیشه سر حال و بانشاط هستند و هم عمر طولانی دارند و امکان مریض شدن و ابتلا به بیماری در انها وجود ندارد

باید بدانیم که عسل دارای خواص زیاد و انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشدو تنها ماده طبیعی ودارویی وکاملی است  که خداوند متعال به بندگان عنایت فرموده و ما باید قدر آن را بدانیم  وشکر گزاروسپاسگذار او باشیم .

 

                                                                                                                                        

نوشته : بورس عسل اصغرپور

درج مطلب با ذکر منبع بلامانع میباشد