دلیل کف کردن عسل کنار

ارسال شده در: مطالب مفید عسل | ۰

دلیل کف کردن عسل کنار (سدر)    

عسل کنار یا همان عسل سدر یکی از بهترین و مرغوبترین عسلهای تولیدی جنوب کشور مان میباشد منطقه رویش این گیاه جنوب ایران از دزفول تا مناطقی از سیستان وبلوچستان میباشد 

کنار (به انگلیسیZiziphus)‏ درخت بومی جنوب ایران است . برگ‌های کوبیده آن را «سدر» می‌نامند و میوه آن خوردنی است.

کنار درختی است به ارتفاع نزدیک به ۱۰ متر با برگ‌های کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شده‌است.میوه کنار خوراکی است. میوه این درخت تخم مرغی شکل و کمی کوچک‌تر یا به اندازه میوه زیتون با طعم‌های ترش مطبوع و شیرین است. این درخت و میوه آن در جنوب ایران کنار نامیده می‌شود و در کتابها به نامهای کنار، سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق خوانده شده‌است. از قدیم از برگ سائیده درخت کنار به‌عنوان ماده پاک کننده موی سر و بدن استفاده شده و هنوز هم در برخی نقاط استفاده از آن متداول است

عسل این گیاه بسیار خوش طعم و خوش مزه و داری طبع سر د بود وبرای کسانی که گرم مزاجند بسیار مفید میباشد این عسل را در کشورهای خوزه خلیج فارس  عسل جنس عربی نامند ودلیل ان نیز بالا بودن ارزش غذایی این عسل میباشد

خواص این عسل : عسل طبیعی سدر تقویت کننده قوای جنسی و جسمی است و بیشتر مردم عسل کنار را با این ویژگی می شناسند. 
این عسل اگر خالص باشد و با عسل های دیگر مخلوط نشده باشد تقویت کننده موی سر ، تقویت کننده اعصاب ، دارای پروتئین ، ضد کم خونی، ضد کمر درد,بهترین مرحم برای سوختگی ها و موثر در درمان انواع سرطان ها می باشد.  

عسل این گیاه کف میکند در بسیاری از جاها و مناطق عسل کنار را به صورت کف کرده استفاده مینمایند و بسیاری نیز معتقد هستند که عسل نباید کف کند پس شاید عسل مرغوب نیست این امر باعث  شبهات زیادی در بین افراد و حتی زنبوردارانی که اقدام به تولید این عسل می کنند شده است 

این عسل پس از برداشت کف کرده و دارای رنگ روشنی میباشد و پس از مدتی کف آن خوابیده و به رنگ خود عسل برگشته یعنی تیره  میشود و پس از گذشت چند ماه تیره تر شده و به رنگ جیگری یا عقیقی در می اید و چنان چه دوباره این عسل مخلوط شود ویا در مجاورت گرما ویا داخل آب گرم قرار داده شود دوباره کف میکند وتا خوابیدن کف آن زمان لازم است علت این کف کردن برمیگرده به خود گیاه کنار و ربطی به طبیعی و یا نامرغوب بودن عسل تولید شده ندارد کنار از گیاهانی هست که دارای گروه از گلیکوزیدهای گیاهی میباشد این گلیکوزیدها  به عنوان ساپونین ها شناخته می شوند 

گلیکوزیدهای ساپونین به ۲ گروه ساختار شیمیایی  aglycones و (sapogenins)..تقسیم می شوند با هیدرولیز ساپونین یک  aglyconeبدست می آید که به عنوان  “sapogenin”.شناخته می شود. ساپونین به یک aglycone پلی سیکلیک با یک یا چند زنجیره کناری قندی متصل است.                          

ساپونین های خنثی شناخته شده از استروئیدهای با زنجیره کناری  spiroketal مشتق می شوند. ساپونین های اسیدی (ACID) ساختار  triterpenoid را دارا می باشند. این ویژگیها حتی در سفیده تخم مرغ نیز وجود دارد که اگرمخلوط شود باعث کف کردن می شود  پس دلیل کف کردن این عسل وجود مقادیر قابل توجهی ساپونین در عسل این گیاه میباشد بنابرین این عسل دارای ارزش عذایی ودارویی بسیار بالایی می باشد

 

استفاده با ذکر منبع بلا مانع میباشد