خمیردندان طبیعی با عسل

ارسال شده در: مطالب مفید عسل | ۰

خمیر دندان طبیعی با عسل

 

 

بسیاری از دندان پزشکان بر این واقعیت معترفند که خمیردندانهای رایج در بازار ؛ حتی گرانقیمت ترین آنها، دارای موادی هستند که به مرور خود منجر به پوسیدگی دندان می شوند. اکثر آنها امکان سفیدکنندگی بی ضرر دندانها را نداشته و علی رغم حفظ دائمی بهداشت دهان و دندان در طول دراز مدت؛ پیدایش جرم ها و پلاکهای دندانی، امری اجتناب ناپذیر است.

لذا استفاده از خمیردندانهای خانگی جایگزین؛ در کنار خمیردندانهای معمولی که فرد از میزان سلامت و کارایی کامل آن آگاهست می تواند کمک شایانی به حفظ سلامت دندانها در طول روز نماید ضمن اینکه با استفاده ی مداوم از آنها در کنار خمیردندانهای تجاری؛ تا حد زیادی از ایجاد پلاک و جرم در اطراف دندانها  جلوگیری می شود. لذا توصیه می شود لااقل یک بار در روز به جای  خمیردندانهای تجاری از خمیردندانهای خانگی استفاده شده  و حداقل در یک وعده مسواک زدن روزانه،  یکی ازترکیبات زیر، متناسب با نیازبهداشتی محیط دهان و دندان، در نظر گرفته شود :

یکی از متداول ترین خمیر دندانهای خانگی که استفاده از آنها توسط حکمای طب سنتی توصیه می شود؛ خمیردندانی متشکل از یک واحد عسل  با دو واحد نمک طبیعی ست. برای استفاده از این خمیردندان هیچ محدودیت سنی و یا تعداد دفعات  وجود ندارد واستفاده از  این ترکیب حتی به عنوان خمیردندان مورد استفاده برای کودکان کاملا بی ضرر و مفید است.

ترکیب دوم؛ استفاده از پودر کندر و عسل و نمک برای سفید کردن و شستشوی فضای دهانست. این ترکیب نیز علاوه بر خاصیت پاک کنندگی قابلیت خوشبو نمودن فضای دهان را  به همراه دارد. پودر کندر از قدیم الایام در روستاهای خراسان و توابع خواف به عنوان شستشو دهنده ی دندان استفاده می شده و کاربرد دائمی داشته است.

ترکیب سوم(سفیدکننده)؛ استفاده از پودر خاکستر پوست بادام و یا خاکستر چوب بادام برای سفید کنندگی دندانهاست که گاهی برای استفاده ی راحت تر با مقداری ژل کتیرا یا عسل نیز ترکیب می شده است.

ترکیب چهارم؛ استفاده از پودر سماق و پودر نمک و عسل است که این ترکیب؛ برای افرادی که در اثر مسواک زدن؛ شاهد خونریزی در لثه ها هستند؛ توصیه می شود.سماق؛ اثر بسیار کارآمدی در  تقویت لثه های ضعیف و از بین بردن آفتهای دهانی دارد.

ترکیب پنجم؛ استفاده از ترکیب جوش شیرین و نمک و عسل  به عنوان خمیر دندان در شستشوی دندانها و زبان است است . استفاده از این ترکیب علاوه بر ضدعفونی کردن محیط دهان و دندان از بوی بد دهان نیز تا حدود زیادی خواهد کاست.(جوش شیرین خاصیت ضدعفونی کنندگی فضای دهان و از بین برندگی بوهای نامطبوع را در خود دارد.)

از این ترکیب؛ بالاخص اگر به همراه جوش شیرین؛ از نمک دریا در آن به عنوان ترکیب اصلی استفاده شود؛ علاوه بر استفاده ای که به صورت خمیردندان در مسواک زدن دندانها می شود؛ می توان به عنوان ترکیبی برای شستشوی عمقی شبانه ی پوست صورت چرب و پیلینگ پوست های چرب  هم استفاده کرد. به اینصورت که بعد از مسواک شبانه؛ مقداری ازین ترکیب را بر سطح پوست مرطوب صورت قرارداده و پوست صورت و دستها با آن  ماساژ داده می شود.تا حدی که ذرات ریز نمک و جوش شیرین در اثر مالش انگشتان بر روی پوست کاملا حل شده و سپس  پوست کاملا  آب کشیده شود .

ترکیب ششم:

ترکیب پودرمیخک و نمک و عسل:

در این ترکیب علاوه بر نظافت کامل محیط دهان و دندان به دلیل  وجود خواص مکمل ضد باکتریایی و ضد ویروسی  در میخک، خاصیت ضد التهابی میخک، کمک شایانی به  از بین رفتن التهاب در محیط دهان و دندان و درد احتمالی دندانهای آسیب دیده، خواهد کرد.

 در محیطهایی که به هر دلیلی  امکان مسواک زدن فوری وجود ندارد، جویدن ساقه ی کرفس به همراه کمی نمک، می تواند جایگزین کاملی برای مسواک به شمار آید. بافت فیبری کرفس، قدرت نفوذ در شیارهای باریک دندانی و مابین دندانی را داشته و تمام  فضای دندانها را با کمک نمک به خوبی پاک خواهد کرد.

ویرایش و گردآوری : بورس عسل اصغرپور

منبع: کتابهای طب سنتی و تحقیقات فولکوریک